Victor Balaniuc, un tânăr de 26 de ani care s-a întors în România după trei ani petrecuți în Anglia, să-și facă propria afacere, spune: Vreau să plătesc taxe și impozite în România! Dacă vrei un venit mai bun, Occidentul este mai ofertant. Dacă vrei să faci afaceri, dacă vrei să fii întreprinzător, România este un mediu mai optim, spune el. Cred că cei de la Fisc, din guvern, toată birocrația fanariotă de stat se uită cruciș la el.

Într-o țară a optimizărilor fiscale, într-o țară cu o legislație fiscală de foarte multe ori interpretabilă și care se schimbă peste noapte, într-o țară unde trebuie să muncești 150 de zile pentru a plăti taxele și impozitele la stat, într-o țară unde, chiar dacă plătești aceste taxe, nu știi unde se duc banii pentru că nu se vede nimic, cineva vrea să facă afaceri în România și să plătească taxe și impozite aici.

Pe el și pe mulți alți întreprinzători, antreprenori ar trebui să-i decoreze și să-i avanseze în grad președintele Iohannis de 1 Decembrie, nu pe generalii, polițiștii sau magistrații care ies la pensie la 48 de ani, obosiți de atâtea războaie purtate.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Bine că există cineva care vrea să plătească taxe și impozite ca să se plătească aceste pensii.