Firea şi primarii de sectoare îți arată care este procedura pentru testele de anticorpi. S-au testat în direct

  • Gabriela Firea şi primarii de sectoare au făcut, astăzi, testele de anticorpi, pentru a îţi arăta care este procedura
  • Procedura constă în prelevarea de sânge din buricul degetului
  • Şi tu ai putea fi sunat, dacă faci parte din cei selectaţi de INSP, pe baza eşantionului, și poți accepta sau refuza

Gabriela Firea şi cei şase primari de sectoare au făcut, astăzi, testele de anticorpi, pentru a îţi arăta care e procedura la care vei fi supus, dacă te afli printre cei ce vor fi testaţi. Testele se fac pe baza unui eşantion reprezentativ, realizat de specialiştii de la INSP. PMB vrea să vadă cum a circulat virusul şi care e gradul de imunizare, pe cale naturală, a populaţiei din Capitală.

„Începând de astăzi, persoanele selectate vor primi scrisorile din partea Primăriei Capitalei şi celor 6 primării de sector, fiecare persoană va putea să accepte sau nu testarea, ea nu este obligatorie, dar considerăm că este necesară (…) Aceste teste arată dacă persoana respectivă a avut deja infecţia, dacă a trecut prin infecţie şi s-a imunizat“, a spus Firea. 

Dacă te afli printre cei selectaţi şi primeşti scrisoare, vei avea un număr de call-center unde îţi poţi da acordul şi vei fi programat: „Practic, cetăţenii care vor fi sunaţi şi invitaţi la testare, vor veni la Arena Naţională, după un calendar stabilit, vor avea indicatoare pentru sectorul din care fac parte, noi aici suntem în zona Sectorului 3“. 

Totuși, nu vor veni mai mult de 1500 de persoane pe zi. Testarea se va face de luni până duminică, de la 8.00 la 22.00, iar rezultatele vor fi trimise către autorităţile naţionale, pentru a se stabili care sunt măsurile de relaxare care ar putea urma. Trebuie să știi că dacă te afli printre cei care s-au înscris şi pentru testarea PCR, dar faci parte şi din cei selectaţi de INSP pentru testarea de anticorpi, poţi participa la ambele.

Dăm acum startul celei de-a doua etape de testare, în cadrul Programului “Sunt imun la COVID 19”.Vor fi testați cu teste de tip anticorpi 10.500 locuitori ai Capitalei, selectați de INSP, într-un eșantion reprezentativ.Se va stabili, pe baze știintifice, care a fost răspândirea virusului în Capitală și gradul de imunizare.Publicată de Gabriela Firea pe Luni, 25 mai 2020