Frânturi din viața lui Maradona, Zeul Fotbalului!

  • Maradona s-a căsătorit în 1984, a fost singura lui căsnicie
  • A divorțat în 2004, tot atunci și-a recunoscut primul fiu ilegitim: Diego Sinatra
  • La 58 de ani și-a recunoscut copiii din Cuba: Juana Lu si Havielito
  • Maradona cheltuia 15.000 de dolari pe lună ca să-și sune familia din cantonamente

„Dragostea de fotbal e mai presus de toate!” aceasta este a două poruncă din Biblia lui Diego Armando Maradona. Pe 20 octombrie 1976, cu 10 zile înainte să împlinească 16 ani, Maradona dădea mingea printre picioarele celui mai bătrân advesar de pe teren, Juan Domingo Cabrera, în debutul pentru Argentinos Juniors!

Pe lângă sutele de milioane de fani, Maradona lasă în spate și 8 copii: 2 legitimi, 3 recunoscuți mai târziu și alți 3 din relațiile pe care le-a avut în Cuba! Acolo mergea, între 2000 și 2005, pentru reabilitare, din cauza dependenței de cocaină! De Cuba se leagă și tatuajul său de pe piciorul stâng, Fidel Castro – dictatorul cu care s-a împrietenit.

El pibe del mundo

  • Diego Maradona a murit pe 25 noiembrie 2020 la 60 de ani
  • Maradona a jucat la Argentinos Juniors, Boca Juniors, Napoli, Barcelona și Sevilla
  • Maradona a câștigat Cupa Mondială cu Argentina în 1986

Toți pământenii care au avut vreo legatura cu fotbalul și cu Maradona au vărsat măcar o lacrimă de când Maradona nu mai e. Fanii lui Napoli l-au plâns cel mai tare. În semn de respect etern pentru cel care a adus la Napoli două titluri de campion și Cupa UEFA, primarul orașului a cerut ca numele stadionului să devină Diego Armando Maradona.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

L-au plâns și celelalte foste echipe – Argentinos Juniors, Boca, Barcelona sau Sevilla. Ajuns la 80 de ani, fotbalistul cu care Maradona a fost comparat mereu, Pele, a postat un mesaj emoționant: „Sper ca într-o zi sa jucăm împreună fotbal în cer”.

Și marii fotbaliștii din prezent îi simt lipsa lui Maradona. Messi l-a numit „etern”, Ibrahimovic „nemuritor”, iar Ronaldo spune că golul lui Maradona nu va putea fi umplut niciodată.

Președintele Argentinei a declarat trei zile de doliu national. „Mulțumesc că ai existat”, a fost mesajul lui Alberto Fernandez.

Bad boy Maradona

  • Maradona și Castro s-au întâlnit în 1987, la un an după ce argentinianul a devenit campion mondial
  • Escobar obișnuia să cheme la meciurile din închisoare și jucători de la naționala Columbiei
  • Maradona a fost un apropiat al clanului Giuliano, care a controlat Napoli timp de patru decenii

„Spune-mi cu cine te împrietenești, ca să-ți spun cine ești!” are cu o cu totul altă însemnătate, dacă este să ne uităm la lista de prieteni a lui Diego Maradona. Dictatorul cubanez, Fidel Castro, a fost un al doilea tată pentru El Pibe de Oro. Când Maradona încerca să scape de dependența de droguri, nicio clinică din Argentina nu i-a deschis ușa. În Havana, argentinianul a fost oaspetele de onoare al lui Castro timp de patru ani, perioadă în care revoluționarul cubanez i-a oferit toată susținerea pentru a se face bine. Tatuajul de pe piciorul lui Maradona, cu chipul lui Fidel Castro, este dovada prieteniei extrem de apropiate dintre cei doi.

Pe lista amicilor faimoși ai lui Maradona a fost și Pablo Escobar, pe care îl știi, probabil, din serialul Narcos. Înainte ca traficantul de droguri să fie vânat în toată Columbia de armată și CIA, l-a invitat pe Maradona la o miuță în închisoare. Da, ai auzit bine. În închisoarea construită de Escobar pentru el însuși, ca să scape de extrădarea în State. La Catedral era de fapt un rai al petrecerilor cu cocaină și femei incredibil de frumoase. Așa cum a mărturisit și Diego Maradona, căruia nu i-a venit să creadă că se va distra așa într-o închisoare.

Totuși, legendarul fotbalist a prins gustul vieții de noapte pe când juca la Napoli. Magicianul de pe Stadio San Paolo a devenit rapid preferatul mafiei napoletane. Capii Camorra nu-i refuzau lui Maradona nicio dorință la petrecerile de lux de pe coasta Amalfi.