Gândurile lui Cristoiu, 2 iulie 2021

  • O moțiune inutilă. Moțiunea de cenzură a PSD a fost încă un prilej de bagatelizare a acestui instrument de control al Parlamentului asupra Guvernului.
  • Alegeri cu remiză. Alegerile locale parțiale de duminică nu transmit niciun semnal, nici pentru Putere, nici pentru Opoziție, chiar dacă fiecare își clamează victoria.
  • Scurt pe doi. Demiterea Avocatului Poporului e neconstituțională. Președintele Iohannis a declarat ulterior  că procedura de demitere a Avocatului Poporului va trebui să fie rafinată. Dacă va fi rafinată, va fi și constitutională?

Publicistul Ion Cristoiu și Ioana Răduca, editor-șef Aleph News, discută despre semnificația respingerii moțiunii de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîțu și ce ar trebui făcut pentru ca un astfel de instrument de control al Parlamentului să nu mai fie bagatelizat.

De asemenea, Ion Cristoiu și Ioana Răduca vor analiza rezultatele alegerilor locale parțiale de duminică, 27 iunie, iar în cadrul rubricii Scurt pe doi, ultimele evenimente ale săptămânii, precum decizia CCR privind demiterea Avocatului Poporului, greșeala de traducere a MAE care i-a bulversat pe românii aflați în drum spre Grecia sau declarațiile principalilor actori în competiția pentru șefia PNL.