Gândurile lui Cristoiu. Este posibil ca după alegerile din 6 decembrie autoritățile să instituie carantină națională?

A spune că “este posibil” e o întrebare prea dulce. Nu, sigur a doua zi, că probabil se va termina numărătoarea până pe 7 decembrie dimineața, că e ușor de numărat.

Este și sentimentul tuturor cetățenilor cu care am vorbit eu până acum. Se va face un lockdown din acesta groaznic, unul care va răspunde cu adevărat realităților.

Numărul de infectări e mult mai mare, numărul de oameni grav bolnav e mult mai mare și îl țin sub obroc, toată această pandemie e ținută sub control statistic, că în realitate nu este, pentru ca oamenii să nu spună “uite țineți alegeri și crește numărul infectărilor”.

Dar de pe data de 7 se poate face, mai ales că ar ajuta foarte mult Guvernul. Noi, fiind închiși în case, nu ne vom mai putea uita decât pe fereastră la ce face Guvernul, la cum se face Guvernul.

Trebuie să recunoaștem că au și interesul politic să nu mai fim atenți la cine cu cine se combină, ce concesii se fac. Repet, vom sta, ne vom uita pe fereastră, dar pe fereastră nu se vede de la toată lumea Guvernul.