Pe drumul național București-Sinaia și Sinaia-București, pe care l-am parcurs zilele acestea, se găsesc, așa, la o sută de metri, panouri uriașe electorale ale PNL, ale Pro România, ale PMP.

Culmea că nu am văzut de la PSD. Faptul că partidele au investit în aceste panouri arată faptul că România merge neabătută de nimic, inclusiv de pandemie, către alegeri parlamentare. După părerea mea, ținerea alegerilor  este un lucru acceptat și de PSD, deși PSD vrea să tragă ceva profit electoral din grija față de sănătatea oamenilor.

În realitate, și PSD vrea alegeri pe 6 decembrie și toată acea comedie că partidul nu mai are majoritatea în Senat era o modalitate de a ține alegerile fără a lăsa impresia electoratului că vrei să le ții. Deci, nu cred că e vorba despre o înțelegere subterană, aș putea spune o înțelegere tacită. Toate partidele vor alegeri parlamentare.

PSD, deși pare paradoxal, el vrea mai mult chiar decât PNL deoarece majoritatea parlamentară pesedistă e făcută pulbere și, culmea, PSD speră să obțină un scor foarte bun. Deci, din acest punct de vedere se merge către alegeri parlamentare prin voința tuturor partidelor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE