• În carantină, românii au descoperit arta grădinăritului
  • Vânzările de plante şi produse de grădinărit au crescut cu peste 50%
  • Mădălina şi-a creat o grădiniţă plină de flori şi legume

Românii s-au apucat de plantat în pandemie, iar magazinele de profil anunță că vânzările au crescut cu peste 50%, față de aceeași perioada a anului tercut.

„Îmediat după ordonanţa de urgenţă am avut o explozie de comenzi online, ceea ce a dus şi la blocarea site-ului +. Şi aici în offline avem o creştere de 50% sau chiar mai mult, faţă de anii trecuţi”, a spus Ovidiu Ludu, inginer horticol.

Şi Mădălina s-a apucat de grădinărit în vremea carantinei, iar acum aşteaptă roadele.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

“Pasiunea este de mai demult, dar timpul nu a fost de partea mea, dar cu ocazia stării de urgenţă, am găsit grădina şi grădinăritul ca o metodă de relaxare. Aşa că am plantat ceapă, roşii, ridichi, panseluţe, salată”, a explicat Mădălina.

Situaţia s-a relaxat, iar oamenii au dat buzna în magazine ca să vadă ce să mai planteze.

„Acum am descoperit că este foarte relaxant. Pe unele le plantez pe terasa mea, care nu e foarte luminoasă şi unele pe terasa copilului, măslin şi de astea care iubesc soarele. Lui nu îi plac florile, aşa că am luat copăcei”, a spus o clientă.

„Am pus şi luminiţe de astea care se încarcă la soare. Magazinele cu flori au fost deschise şi din lipsa de a merge undeva şi de a face cumpărături am cumpărat flori”, a declarat o altă clientă.

Cele mai căutate în perioada asta sunt plantele pentru jardinieră, balcon şi terase.