Embargo „din doi-n trei”… „Investigate Europe” e o organizație formată din jurnaliști experimentați în investigații. Ei au scos la suprafață murdăria ipocriziei politice în goana după bani.

După ce rușii au invadat Crimeea și au proclamat republicile separatiste din Donbas, Consiliul Uniunii Europene a adoptat decizia 2014/512/CFSP la 31 Iulie 2014. Acolo, se stipula explicit că: „Vânzările, furnizarea, transferul ori exportul, directe sau indirecte, de armament și materiale aferente de orice fel, inclusiv arme și muniție, vehicule militare și echipamente, echipamente paramilitare și piese de schimb în Rusia de către entități naționale ale Statelor Membre sau de pe teritoriile

Statelor Membre sau folosind pavilionul lor național pe vase sau avioane, vor fi interzise fie că provin sau nu din teritoriul lor. ” Cât se poate de clar ! Ei bine… nu ! De atunci și până anul trecut, zece țări ale Uniunii Europene au exportat o largă varietate de armament și echipamente militare în Federația Rusă. Valoarea acestor exporturi ? Aproape 350 de milioane Euro.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Țările „șmechere”, cele care au fentat embargoul ? Franța, Germania, Italia, Austria, Bulgaria, Cehia, Croația, Finlanda, Slovacia și Spania. Embargoul ?! O poveste de prostit pe proști. Numai Franța a exportat în valoare de 152 milioane de Euro.

Printre altele, a exportat camere cu termoviziune montate pe mai mult de 1.000 de tancuri rusești. Că unele dintre ele zac prin șanțurile din Ucraina e una iar faptul că li s-a-ntâmplat asta lovite fiind de arme antitanc americane sau britanice, e alta. Mai marii Lumii s-au grăbit să înarmeze părțile, nu de alta dar să aibă cu ce să se bată, nu ?! Că doar nu i-or fi interesat banii..

Cea mai tare fază însă e alta. Potrivit Stockholm International Peace Institute, SIPRI, Rusia a continuat să fie a doua cea mai mare piață pentru exporturile de armament ucrainene, chiar și după anexarea Crimeei. Circul nebunilor…