E un slogan lansat de Prima Doamnă a Americii, Nancy Reagan.

Sloganul acesta însoțea campania de descurajare a minorilor de a consuma droguri oferindu-le diverse modalități de a spune „Nu”.

EUROPOL a preluat sloganul și l-a plasat sub o altă campanie, proprie, de luptă împotriva abuzului sexual asupra minorilor.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

Acest tip de abuz îngrozitor a devenit o problemă tot mai acută.

Umanoizi abjecți pentru care disprețul reprezintă mult prea puțin, își asigură o sursă de venit consistentă din astfel de practici.

Locul preferat de acțiune al acestor nemernici, îl reprezintă rețelele de socializare.

La adăpostul anonimatului internaut, devin tot mai agresivi.

Și-au însușit o anumită abilitate persuasivă care se bazează pe naivitatea copiilor, pe credulitatea sau teribilismul lor, pe starea lor de sărăcie, ori exploatându-le o anumită stare emoțională.

Pervers și ticălos, îi îndeamnă pe copii să se fotografieze ori să se filmeze în ipostaze de sexualitate explicită și să le trimită imaginile.

Ceea ce urmează este șantajul cu răspândirea imaginilor respective pentru a obține bani sau alte avantaje, inclusiv sexuale.

Sigur, imaginile alea sunt vândute mai departe unor terți, site-uri sau alți  amatori de pornografie infantilă, alți nemernici și ei.

De rușine sau frică, de cele mai multe ori, victimele se poziționează greșit și răspund șantajului acestor nemernici.

EUROPOL a creat chiar și un videoclip, suficient de explicit pentru a le da copiilor și mai ales părinților mecanismele de prevenție.

N-ar fi deloc rău să-l accesați, fie pe site-ul EUROPOL, fie pe cel al Poliției Române.

Veți găsi informații utile, inclusiv privind blocarea imaginilor respective prin mecanismele create de Google, You Tube, Twitter sau Instagram.

Din nefericire, copiii României sunt atacați în acest mod din ce în ce mai mult.

În timpul ăsta, politicieni și influenceri de-ai noștri, docți, gravi și cam inconștienți, sunt preocupați de educația sexuală în școli.

Nu prea văd să-i intereseze efectele sexualității precoce.

Las’ că-i interesează pe nemernicii  ăia…