„Eleganța nu înseamnă să ieși în evidență, ci să rămâi memorabil.” – a declarat Alain Delon.

Actorul francez a cărui carieră a strălucit în anii 1960 și 1970, este adesea menționat nu doar pentru talentul său actoricesc, ci și pentru stilul său vestimentar. Un adevărat sex simbol și un model de eleganță, a influențat generații întregi și a lăsat o amprentă puternică asupra modei masculine.

Garderoba sa includea costume elegante în croieli clasice, bine definite, cămăși albe impecabile și cravate alese cu grijă. Alain a fost un adept al costumelor care îi puneau în valoare silueta. Preferința sa pentru liniile curate și precise, reflectau o abordare minimalistă, dar sofisticată. Nu a fost niciodată adeptul accesorizării inutile, însă era cunoscut pentru ceasurile sale de lux, care adăugau o notă stylish întregii ținute.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Unul dintre articolele vestimentare care a devenit sinonim cu Alain Delon a fost trench coat-ul. Adesea purtat în filmele sale, a contribuit la imaginea sa de bărbat șarmant și misterios. Trench-ul, de obicei în nuanțe neutre, l-a transformat într-un simbol al eleganței masculine datorită felului în care îl purta, cu atâta nonșalanță și grație. Relaxarea, cea care definea ținutele sale, dar mai ales atitudinea, l-au transformat într-un model de urmat pentru bărbați și într-un ideal de frumusețe masculină pentru femei. În plus, actorul a fost un pionier al stilul smart-casual, adora să combine piese formale cu elemente casual, și o făcea într-un mod care părea extrem de natural și firesc.

Alain Delon rămâne un icon important al modei masculine, în plus a lăsat și un sfat stilistic pentru tine, dacă vrei să fii carismatic și memorabil, iată ce a declarat:

„Un bărbat trebuie să aibă încredere în el pentru a purta cu adevărat hainele, nu invers.”