Nu este o brățară, e o spirală a iubirii! În lumea bijuteriilor de lux, numele David Yurman se poziționează ca un simbol al eleganței și rafinamentului. Printre celebrele creații ale brand-ului, Cable Bracelet ocupă un loc special. Această piesă nu este doar un accesoriu, ci și o operă de artă ce emană un farmec distinct. Celebrul brand american de bijuterii a fost lansat în 1980 de către ilustrul sculptor David Yurman și de soția acestuia, Sybil, artist plastic. Dar, înainte de a face acest pas important pentru cariera lor, David a fost ucenic pentru sculptorii Jacques Lipschitz și Theodore Rozak, în timp ce Sybil și-a perfecționat abilitățile artistice în fascinantul univers al picturii.

Un cuplu care a făcut din artă un mijloc de comunicare. Explorarea în etosul bijuteriilor a început de la interesul manifestat de un curator pentru colierul purtat de Sybil în cadrul unui vernisaj. Accesoriul purta semnătura lui David Yurman și în cele din urmă a fost expus în galeria curoatorului pentru vânzare. Momentul a marcat debutul unui business care urma să scrie istorie. Predecesoarea bijuteriei a fost o brățară realizată în 1978 din sârmă răsucită. Se numea Trail, o purta zilnic, și a mai a confecționat una pentru Sybil, decorată cu pietre prețioase.

Podul Brooklyn a inspirat motivul cablului răsucit. David, un pasionat de arhitectură, a fost uimit de frânghiile metalice răsucite pe care John Augustus Roebling le-a folosit pentru a suspenda podul. „Această putere și simplitatea m-au surprins”, a spus David. Din 1982, de la prima brățară și până în prezent, Yurman a lansat peste 2.000 de iterații Cable, inspirate din artele vizuale și din trecutul său ca sculptor. Tema spiralei sugerează echilibrul perfect dintre forță și eleganță, o combinație inovatoare de materiale și tehnici tradiționale care conferă un caracter distinct și atemporal.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Cable bracelets, sau dublul helix al ADN-ului bijuteriilor de lux , au tranzitat tendințele și timpul ca niște veritabile opere de de artă, lucrări cu o imensă deschidere spre tot ce este posibil. Din dragoste pentru cei pasionați!