Despre istoria iconicei fuste mini se poate spune orice, în afara că ar fi scurtă și dulce. Cu un debut timid în filmele SF din anii ’50, cum ar fi Planeta interzisă sau Zborul către Marte, fusta mini pe care o cunoaștem și o iubim astăzi s-a născut dintr-o mișcare culturală a tinerilor care s-au străduit să se abată de la moda reprimată de după anii ’50. Apariția ei în hedonismul anilor ’60 a însemnat eliberare, rebeliune și emancipare.

În ciuda disputelor cu privire la cine a inventat fusta mini, un lucru e cert, în anul 1964, Mary Quant a ridicat tivul fustelor la câțiva centimetri deasupra genunchiului. A numit acest articol vestimentar după mașina ei preferată, Mini. Rochiile și fustele super scurte făceau parte din semnătura personală, articole cu care sfida valorile conservatoare. Creațiile Quant se vindeau în infamul ei magazin, Bazaar, un loc care a devenit o „scenă” în sine, un hangout hedonist care includea muzică, cocteiluri și o experiență de shopping inedită. Stilul propus de Mary Quant atrăgea femeile din întreaga lume, care căutau o modă tinerească și elegantă. Twiggy, Jean Shrimpton sau Jackie Kennedy sunt câteva dintre figurile iconice are au făcut din vibe-ul acestui articol, un must have.

Însă, în anii ’70, tivul fustei mini s-a dus la pământ. Lungimile maxi au acaparat garderobele tuturor femeilor. Totuși, izbânda a durat puțin, până în 1974. Powerlook-ul cu fustă mini propus de legendara muzicii rock – Debbie Harry din formația Blondie, a atras privirile tuturor. Maxi a devenit mini din nou!

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Istoria fustei mini este departe de a se fi terminat, povestea ei continuă. Cu tine! Dacă vrei să-ți etalezi feminitatea, creează-ți proria fustă mini din țesături sofisticate, ca o declarație de stil cu adevărat unicată.