Nu este o geantă, este Birkin! Epitomul eleganței, blazonul împătimiților de lux. O astfel de geantă, sub semnătura prestigioasei mărci franceze Hermes, costă mii, zecii de mii, chiar sute de mii de dolari.
Paradoxal, predecesorul distinsei genți Birkin a fost un banal coș din răchită, purtat de celebra actriță Jane Birkin.

Coșul din răchită stârnea controverse atât de mari încât nimeni nu a reușit să o convingă să-și schimbe coșul cu o geantă elegantă. Totuși, în 1984, într-o călătorie cu avionul de la Paris la Londra, istoria avea să fie scrisă. Încercând să-și găsească agenda în coșul mult-iubit, Jane l-a răsturnat, împrăștiindu-i conținutul. Totul spre mirarea necunoscutului așezat pe scaunul alăturat. Întrebată de ce nu folosete o geantă cu buzunare, Jane i-a răspuns necunoscutului că o va face atunci când Hermes va produce o asemenea geantă. Mare i-a fost uimirea când a aflat că partenerului ei de drum era nimeni altul decât președintele Hermes de la acea vreme – Jean Louis Dumas. Viitorul accesoriu dorit de milioane de femei a fost schițat de Jane în avion, pe o pungă de hârtie fososită de cei care au rău de zbor. O lună mai târziu, Jane a fost invitată în atelierul Hermes, pentru a-și ridica geanta care avea să-i poarte numele.
Din 1984 și până în prezent, brand-ul Hermes a vândut în jur de 200.000 de genți Birkin. Clientul care aspiră la statutul de cumpărător pentru celebra geantă Birkin trebuie să demonstreze că “merită” să fie lăsat să plătească peste 9000 de dolari pentru o geantă Birkin. Asta după o așteptare de minim un an de zile.

Gențile Birkin sunt considerate o investiție la fel de importantă precum cea imobiliară. Valoarea unei genți poate crește în timp și cu 500%.
Creatoarea de modă și fosta Spice Girl deține 100 de genți Birkin, cu o valoare estimată la peste 2 milioane de dolari. Printre acestea se numără și un exemplar Birkin Himalaya, o geantă cu un preț de jumătate de milion de dolari.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Pentru ca nu este o geantă, este Birkin!