Nu sunt adidași, sunt Samba!

În urmă cu mai bine de 70 de ani, fotbalul a oferit modei o pereche de adidași care a atins în timp un binemeritat statut iconic. Adidașii Samba au debutat pe terenul de fotbal, în anul 1949 și au fost concepuți de Adi Dassler, cel care a pus bazele multinaționalei germane – Adidas.

Numele a fost ales deoarece noul model Adidas a început să fie purtat și pe terenurile de fotbal din Brazilia, unde samba era un dans popular și era asociată cu stilul de viață relaxat și distractiv. Stilul de dans a devenit popular în anii ’50, în același timp cu lansarea adidașilor. În plus, design-ul a fost influențat de cultura braziliană, ceea ce a făcut ca numele Samba să fie o alegere potrivită! Adidasii Samba au făcut o figură bună la Cupa Mondială FIFA din 1950 din Brazilia.

Astfel, in anii ’50 și ’60, Samba au fost purtați de jucătorii din întreaga lume, inclusiv de către membrii echipei naționale a Germaniei, care i-au încălțat în timpul Campionatului Mondial de Fotbal din 1954.
Apreciați pentru design-ul lor clasic și versatil, acești adidași au reușit să capteze și atenția comunității de breakdance din New York, pentru că asigurau o aderență/tracțiune mai bună pe podea. În anii ’70, au devenit atât de celebri, încât orice împătimit al modei trebuie să dețină cel puțin o pereche.
În deceniile care au urmat, Samba a fost regândit de mai multe ori, apropiindu-se de versiunea cu care suntem obișnuiți astăzi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Deși este încă o vedetă pe terenurile de fotbal, sau în sălile de sport, Adidas Samba este mult mai prezent în lumea lumea modei.

Samba este al doilea cel mai bine vândut design Adidas vreodată, cu peste 35 de milioane de perechi vândute în întreaga lume, în spatele modelului Stan Smith. A fost produs într-o varietate de scheme de culori, însă modelul original, negru cu celei trei dungi albe și talpă maro este de departe cel mai popular.