Iconic. Istoria blugilor Levi’s

Nu sunt blugi, sunt Levi’s!

„Stimate domnule Strauss,

Astăzi, una dintre clientele mele a intrat în magazinul meu plângându-se că buzunarele salopetei tale nu sunt suficient de rezistente, salopetă în care soțul clientei mele își ține uneltele de săpat pentru căutarea aurului. În acel moment atașam curele de piele pe o pătură pentru cai la care adăugam nituri de alamă și mi-a venit o idee…”.

Jacob Davis, autorul scrisorii, l-a contactat pe angrosistul evreu Levi Strauss pentru a pune bazele unei afaceri. Davis a vrut să breveteze o invenție, atașarea riveților metalici la buzunarele pantalonilor. În mai 1873, au obținut brevetul și în felul acesta au apărut blugii.

Strauss a mai venit cu o serie de idei. Deasupra buzunarelor din spate, a cusut un petic din piele cu un desen. O grafică cu doi cai care trag de o pereche de blugi, un indicator al rezistenței la uzură. Clienții lui Levi, când mergeau să achiziționeze o pereche de pantaloni din denim, tot ce trebuiau să facă era să ceară blugii cu doi cai. Pe lângă cele patru buzunare, Levi’s a mai introdus unul mic în față, folosit pentru a proteja ceasurile de buzunar.

Când ne uităm la istoria Levi’s, rădăcinile sunt adânc înecate în iconica vopsea indigo, dar Strauss a inventat și blugii negri. În 1956, Levi a creat o pereche de pantaloni din denim negru pentru Elvis Presley. Vezi ținuta în filmul „Jailhouse Rock”. Elvis nu a fost încântat de blugi, dar acest moment din cinema a avut o importanță uriașă în moda și cultura tinerilor.

Au trecut mai bine de 100 de ani și blugii încă te fac să te simți bine, dar o pereche Levi’s te fac special!