Nu este un ceas, e un Superceas!

G-Shock este o legendă, sinonim cu rezistența și durabilitatea. Inovația și design-ul său au transformat ceasul într-un icon al industriei și este considerat ca fiind „the toughest watch on the planet”.

G-Shock s-a dovedit a fi un proiect ambițios care a dat valențe noi cuvântului „durabil”. Aventura a început în 1981, inițiată de inginerul Kikuo Ibe. În urma unui accident nefericit, Ibe scapă pe jos un ceas mecanic și se sparge, un obiect de suflet – o moștenire de familie.

Recomandări

O NOUĂ MISIUNE NASA
OMAGIU PENTRU BERNARD HILL
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ

Întâmplarea nefericită l-a inspirat să proiecteze un model care să supraviețuiască rigorilor cotidiene. Astfel, a format o echipă din doar trei membri și i-a numit „Team Tough”. Regula triplei de zece a ghidat întregul proiect care avea drept obiectiv următoarele task-uri: să creeze un ceas care să reziste la o cădere de 10 m, durata de viață a bateriei să fie de 10 ani și să reziste la 10 atmosfere de presiune a apei. Echipa a trecut prin dificultăți serioase, a făcut peste 200 de prototipuri și soluția de design pe care o căuta era încă departe.

Într-o vizită întamplătoare la un loc de joacă, Ibe găsește inspirația, privind o minge din cauciuc. Constată că centrul mingii nu suferă șocul pe care îl are exteriorul și își propune să proiecteze un ceas care să rămână funcțional într-un mod similar.

Astfel, Ibe a construit o carcasă rezistentă, modulul de cronometrare l-a susținut cu un material antișoc cu gel moale poziționat în cateva puncte cheie. Părțile proeminente de pe carcasă și rama le-a construit din uretan, cu scopul de a proteja butoanele și sticla de eventuale contuzii.Ceasul rezultat cu estetica sa deosebită și rezistența încăpățânată, a evoluat într-o linie extrem de populară, cu un amestec unic de adepți. De la cei orientați pe utilitar (militari, aventurieri, sportivi) până la cei pasionați de street style. Și au existat numeroase repere de-a lungul celor 4 decenii ale istoriei G-Shock – pentru că nu este un ceas, e un Superceas!