Nu este un ceas, e Calatrava!”

Cunoscut pentru ceasurile sale excepționale, Patek Philippe este considerat Sfântul Graal” pentru împătimiții colecționari de ceasuri. Este unul dintre cele mai căutate brand-uri de ceasuri din lume, cu o serie de colecții care evocă inovația tehnică și estetica elegantă. Cea mai râvnită colecție a lui Patek Philippe este Calatrava, care fură inimi de zeci de ani.

Primul ceas Calatrava a fost creat în 1932, când ceasurile de buzunar erau încă populare, iar ceasurile de mână tocmai ieșeau în lumina reflectoarelor. David Penney, creatorul primului ceas Calatrava, a fost îndrăgostit de stilul Bauhaus. David a simțit că ceasurile cu design simplu sunt mult mai elegante și că pot fi timbrate cu atemporalitate. Ca atare, el a proiectat primul Calatrava Reference 96, din aur și cu un cadran din fildeș.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Calatrava a fost un ceas mic, rotund de 31 mm, care măsura 9 mm grosime și avea urechi integrate pe carcasa. La acel moment, Patek Philippe a fost alimentat de un calibru mecanic Jaeger-LeCoultre. Doi ani mai târziu, marca și-a creat propriul calibru intern și acea mișcare mecanică a echipat ceasurile Calatrava ale vremii.

Frații Jean și Charles Henri Stern, a căror familie deținea o companie de producție a cadranelor din Elveția, au achiziționat marca Patek Philippe de la proprietarii anteriori și au căutat să lanseze un model nou care să completeze toate ceasurile complicate. Când au văzut design-ul lui Penney, au știut că va fi întruchiparea perfectă a standardelor lor, măiestrie marcată de calitate și stil inovator.
În 1953, Patek Philippe a lansat primul Calatrava automat, într-o carcasă de 36 mm și cu un cadran emailat. Au fost fabricate mai puțin de 600 de exemplare și sunt încă foarte căutate de colecționari și astăzi.
În prezent, ceasurile Calatrava, noi sau vintage, sunt un must-have în garderoba oricărui colecționar de ceasuri.