Nu sunt teniși, sunt Converse!

Povestea a debutat pe terenul de sport, apoi a ajuns pe frontul de război, iar în final a continuat în lumina reflectoarelor.

În 1908, americanul Marquis Mills Converse a fondat compania de încălțăminte – Converse Rubber Shoe Company. Firma a început să producă încălțăminte de iarnă cu talpă din cauciuc dar 9 ani mai târziu s-a aventurat în lumea sportului, un sport nou numit basket.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Primul model era confecționat din pânză, acoperea glezna și se strângea cu șireturi. Talpa din cauciuc prevenea alunecarea pe terenul de baschet, iar vârful din același material proteja degetele jucătorilor. „Non-Skid”, pantoful care nu alunecă, așa cum era cunoscut, a fost regândit de baschetbalistul Chuck Taylor în 1925 și a fost lansat cu numele „Converse All Star”. Un nume predestinat care a ajuns să fie purtat de mai toate starurile lumii.

Converșii de astăzi nu ar fi fost emblematici fără contribuția lui Chuck Taylor. Datorită roulului extraordinar pe care l-a avut în dezvoltarea companiei, în anul 1932, modelul vedetă al brand-ului a primit numele „Chuck Taylor All Star”. Succesul a fost atât de mare încât a ajuns să monopolizeze piața încălțămintei sport și au fost folosiți de Statele Unite inclusiv în echipamentul soldaților din cel de-al doiela Război Mondial.
Istoria este departe de a se fi terminat, pionierii culturii sneakers, după mai bine de 100 de ani continuă să fie prezenți în street style și nu numai. Converse este un martor al unui secol de modă care a trecut prin multe încercări și schimbări, însă design-ul tenișilor All Star a rămas cu încăpățânare în terenul modei, mereu același, mereu actual.