Nu este un costum, sunt straiele inimii!

Nu există Crăciun fără simpaticul și iconicul bătrân rotofei cu barbă și costum roșu. Cu toate acestea, versiunea actuală a lui Moș Crăciun a început abia în secolul al XIX-lea. Zeul păgân Odin, Sfântul Catolic Nicolae din Myra au fost predecesorii lui Santa Claus. Modelele anterioare diferă mult ca look, în comparație cu ceea ce ne este familiar astăzi.

Reprezentările pre-victoriene îl surprind pe Moș Crăciun îmbrăcat în robe și costume de diferite culori: albastru, verde, violet, galben sau maro. În 1822, autorul Clement Clark Moore a publicat poezia „O vizită de la Sfântul Nicolae”. Lucrarea îl ilustrează pe Moș Crăciun într-un mod diferit față de cum fusese afișat până la acea vreme.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Celebra ținută roșie apare abia în 1862, atunci când artistul german Thomas Nast a ilustrat cartea lui Clark Moore. Desenele au fost publicate în editorialul Harper’s Weekly. Aceste imagini sunt primele ilustrații ale lui Moș Crăciun care seamănă cu conceptul actual.

Costumul roșu cu blană albă a devenit cunoscut la nivel mondial în 1931. Compania Coca-Cola l-a angajat pe ilustratorul Haddon Sundblom să creeze campania publicitară de Crăciun. În timp ce mulți creditează în mod eronat Coca-Cola pentru crearea imaginii moderne a lui Moș Crăciun, brand-ul este responsabil pentru propagarea imaginii la nivel global.

Conform tradiției, de Crăciun se poartă musai roșu! Dar nu uita un lucru, atunci când alegi să îmbraci costumul lui Moș Crăciun, sau ceva similar, de fapt, îți îmbraci inima cu bucuria de a dărui, cu empatie și bunătate. Un costum care printr-o magie te face să fii un om pentru oameni!