Nu este o geantă, e o șa!

Dior, una dintre cele mai prestigioase case de modă din lume, este cunoscută pentru creațiile sale elegante care au influențat moda timp de mai bine de șapte decenii. Una dintre cele mai remarcabile creații este geanta Saddle, un accesoriu care a devenit un simbol al luxului și al stilului în lumea modei.
Designer-ul care a adus acestă creație în lumina reflectoarelor a fost John Galliano, în anul 1999. Geanta a fost numită Saddle datorită design-ului său disctinctiv în formă de șa. Silueta inspirată din stilul ecvestru, are o identitate aparte în lumea genților de lux.
De-a lungul anilor, geanta Saddle a cunoscut diverse reinterpretări și ediții limitate. După debutul său, aceasta a devenit un accesoriu dorit în întreaga lume. Cu toate acestea, popularitatea ei a atins apogeul în anii 2000.
După o perioadă de relativă liniște, piesa iconică a fost reînviată în anii 2010 sub direcția creativă a designer-ului Maria Grazia Chiuri. Creatoarea este fascinată de accesoriu, declarându-l potrivit și esențial pentru orice cămașă sau jachetă și caută să îi redea notorietatea prin reproiectarea stilului vintage într-o gamă largă de culori. Directorul de creație privește geanta Saddle ca pe o pânză goală, care îi dă frâu liber imaginției și creativității. Astfel, de-a lungul timpului, geanta Saddle a fost prezentată în stiluri surprinzătoare, dar atemporale, confecționată din piele de capră, de vițel sau din piei exotice și accesorizată cu ornamente, precum: broderii sau perle. Geantă poate fi și personalizată, cu difierite banduliere brodate, pe care casa le oferă separat.
Forma emblematică poate fi găsită și în universul masculin, adaptate nevoilor bărbaților. Fiecare geantă este confecționată printr-un proces riguros, cu un savoir-faire unic, tipic pentru artizanii casei Dior.
De la depubtul său și până la reinterpretările recente ale Mariei Grazia Chiuri, geanta Saddle continuă să fie un exemplu clar al design-ului excepțional și al influenței casei de modă Dior asupra industriei modei.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
FICO SCAPĂ DE PERICOL
NOU TERMINAL PE AEROPORTUL ORADEA
A.I.-UL AJUTĂ LA FERTILIZAREA IN VITRO