Nu este o jachetă, este uniforma lui Chanel!

Moda a oferit de-a lungul timpului multe articole vestimentare, însă puține au trecut testul timpului. De exemplu, jacheta din tweed creată de Gabrielle Chanel este un adevărat simbol al modei și a implinit 100 de ani de existență! Jacheta Chanel este epitomul eleganței și un element de bază pentru povestea casei de modă. 

Nu de puține ori, vizionara creatoare adora să poarte hainele iubiților ei. Întrucât credea că articolele masculine sunt mult mai confortabile decât cele din garderoba feminină, în anii 20, Coco a dat peste cap pulsul modei introducând jacheta din tweed inspirată după sacoul iubitului ei, ducele de Westminster.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Chanel dorea ca femeile să emane eleganță prin simplitate, motiv pentru care a propus un articol care să ofere lejeritate în mișcare. O alternativă creativă și revoluționară prin care a eliberat femeile de corsetele restrictive. Astfel, jacheta a devenit o emblemă a modei pentru femeia modernă.

Țesătura din tweed, în acea vreme folosită exclusiv în moda masculină, nu a fost considerată inițial plină de farmec în articolele feminine. În consecință, în anii care au urmat, Chanel a îmbunătățit compoziția materialului și a propus jachetele din tweed în amestec cu lână și mătase. Astfel, a obținut un material fin și prețios, perfect pretabil pentru iconic-ul articol.

După moartea lui Gabrielle Chanel, în anul 1983, Karl Lagerfeld a preluat direcția de creație a casei de modă. Viziunea lui s-a aliniat cu dorințele originale ale lui Chanel, propulsând brand-ul către avangardă. Din uniforma lui Chanel a reușit să facă un adevărat statement în industria modei.