Nu este o jachetă, este un simbol al solidarității!

Moda și războiul nu par a fi o pereche ideală, dar haina militară este un element de bază pentru industria modei.
Dintre toate jachetele existente din istoria garderobei militare, una dintre cele mai populare este uniforma de regiment, o piesă elaborată și cu un spirit impozant datorită atenției îndreptate asupra detaliilor.

Originea se trage din costumul militar al husarilor maghiari din secolul al 18 lea. Haina era prevăzută cu guler înalt, ornamentată cu împletituri aurii și cu epoleți, în timp ce manșetele și căptușeala erau confecționate din blană. Concepută mai degrabă pentru fast decât pentru confort, această piesă a devenit o sursă de inspirație pentru alte costume militare.
În secolul al 19 lea, femeile au adoptat vestimenția militară în ținutele lor, ca un act de solidaritate pentru soții aflați în război, dar și pentru o reelaborare a stilului feminin, preluând vocația masculină pentru a sublinia caracterul îndrăzneț și original.
La mult timp după ce războaiele purtate de husari au devenit istorie, moda și jacheta militară s-au întâlnit din nou, în anii ’60, în magazinul „I Was Lord Kitchener’s Valet” de pe Portobello Road din Londra, care a început să comercializeze uniforme militare antice.
Eric Clapton a fost primul rock star care a cumpărat articole din acest magazin. A fost urmat de John Lennon și Mick Jagger. Jimi Hendrix, Adam Ant sau Michael Jackson sunt alte figuri legendare care au preluat de la husari jacheta militară și au pus-o sub lumina reflectoarelor pentru a o face un icon al modei.
Haina militară nu s-a născut din freamătul creator al vizionarilor modei, este un articol atemporal care prin victoriile purtate s-a înrolat cu cinste și în lumea modei.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA