Nu sunt cizme, sunt Moon Boots!

Cunoscute și sub denumirea de „moon shoes” sau „snow boots”, design-ul propus în anii ’70 a venit ca un răspuns la explorările spațiale și pasiunea pentru aventurile intergalactice care captivau imaginația lumii din acea perioadă.

Mai exact, în 1971, antreprenorul italian Giancarlo Zanatta a venit cu o alternativă stylish la încălțămintea tradițională de iarnă. Design-ul cizmelor purtate de astronauții americani din timpul misiunilor spațiale Apollo, a fost sursa de inspirație pentru Zanatta, iar rezultatul a fost o încălțăminte confortabilă cu iz futurist.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Conceptul unic și aspectul lor alien au atras atenția imediat, iar Moon Boots au devenit rapid populare în rândul iubitorilor de modă, fiind adoptate nu doar pentru funcționalitatea lor, ci și pentru aspectul lor incofundabil, retro-future.
Moon Boots au ajuns să fie integrate în colecțiile unor designeri de renume și au fost purtate de la vedetele hollywood-iene la sportivi și influenceri de modă. Popularitatea lor a crescut atât de mult, încât design-ul iconic a fost reimaginat și reinterpretat de diferiți creatori.

Astăzi, Moon Boots au devenit un element de colecție și sunt adesea considerate un simbol al nostalgiei anilor ’70 și ’80. În plus, datorită versatilității și esteticii futuriste, Moon Boots au avut numeroase colaborări cu diverse case de modă. De exemplu, colecția Chanel a adus o notă de eleganță și lux, Jimmy Choo a surprins lumea Moon Boots cu rafinament și glamour, în timp ce Off-White a impregnat încălțămintea cu un vibe contemporan și urban. Fiecare colaborare a adus cu sine un amestec de estetică și funcționalitate, consolidând statutul Moon Boots ca pe o piesă de modă dorită și apreciată în întreaga lume.

Aceste cizme alien, și-au croit destinul în eterul modei prin galaxii de texturi și culori, transformând fiecare drum într-o aventură cosmică.