Nu sunt pantofi, sunt Hangisi! „

Apreciați de vedete, de viitoarele mirese și de femeile cu stil, pantofii Hangisi creați de Manolo Blahnik sunt sinonimi cu sublimul feminin, luxul și eleganța.

În perioada copilăriei a făcut primele modele de încălțăminte, unele neobișnuite, deoarece acestea erau adresate șopârlelor. Născut în Insulele Canare, Manolo a crescut într-un cadru luxuriant și izolat al unei plantații de bananieri deținută de familia mamei sale. Designer-ul își amintește că, avea o fixație pentru picioarele șopârlelor care invadau grădinile casei sale și îi plăcea să le confecționeze pantofi din folie de aluminiu. O joacă începută în copilărie s-a transformat mai târziu într-un business de succes. Fără îndoială, Manolo Blahnik este un label de referință pentru industria pantofilor de lux.

Inițial, a început ca scenograf, însă întâlnirea cu Diana Vreeland în 1970 urma să-i schimbe definitv destinul. După ce a văzut schițele lui Manolo pentru piesa Visul unei nopți de vară” , Vreeland, directoarea de atunci al MET Costume Institute, l-a sfătuit să creeze pantofi. În 1972, a urmat o colaborare cu designer-ul vestimentar Ossie Clark, care i-a încredințat lui Manolo să creeze pantofii pentru noua sa colecție. Acest moment a fost revelator, Manolo a dovedit că este un maestru al cambrurii perfecte. Până la el nimeni nu a reușit să combine în silueta unui pantof esența calității, a eleganței și a confortului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Faimos pentru BB, Chaos și Carolyne, Manolo a creat Hangisi pentru colecția de primăvară/vară din 2008. Maestrul nu știa că această lucrare urma să devină iconică pentru universul pantofilor high-end. Design-ul a fost inspirat din încălțămintea purtată de Napoleon I, Josephine și Pauline Bonaparte. Fiecare pereche Hangisi este confecționată în Italia, iar catarama este accesorizată cu cristale Swarovski sau perle.

Cum a atins un statut iconic? Ei bine, mulțumirile îi sunt atribuite actriței Sarah Jessica Parker, pentru rolul din Sex and the City” . Scena cererii în căsătorie în care s-a folosit pantoful Hangisi ca inel de logodnă, a fost una memorabilă! Popularitatea s-a extins la nivel mondial, iar restul, spune Manolo, este istorie!

Pentru că nu sunt pantofi, sunt Hangisi!