Nu sunt pantofi, sunt Chanel two-tone!

După ce a conceput little black dress, geantă matlasată 2.55 și costumul din tweed, Garbielle Chanel a completat elementele de baza din garderoba feminină și cu pantoful bicolor.

Design-ul versatil a fost special conceput pentru a fi pretabil în ținute de tip day-to-night. “They are the the last point of elegance.”, a declarat Coco. În 1937, cu aproape 20 de ani înainte de lansarea lor oficială, celebrii pantofi apăruseră deja în picioarele lui Chanel, într-o ținută black and white, pozată alături de Serge Lifar, cu care s-a împrietenit după ce l-a cunoscut în 1924, pe setul filmului Train Bleu.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Gabrielle a conceput pantofii din piele nude, pentru a alungi silueta, și vârful negru pentru a scurta piciorul cât și pentru a oferi rezistență pe termen lung la uzură. Tocul de 5 cm asigura stabilitate și confort, și iată cum s-a născut un nou aliat al modei feminine. În acea perioadă pantofii erau în general monocromi, încă o dată, designer-ul a încălcat standardele de la acea vreme și a eliberat femeile de limitările impuse acestora. Noul model de pantofi a sedus rapid clienții fideli ai casei de modă, printre care se număra și Romy Schneider.

Ulterior, asocierea cu Raymond Massaro a dus la un upgrade de design. La spate s-a atașat o baretă și astfel a luat naștere modelul slingback. Presa a denumit acești pantofi ca fiind “noul papuc al Cenușăresei”.

În anii ’80, Karl Lagerfeld, la rândul lui, nu a încetat să reinventeze modelul iconic. “Este cel mai modern model de pantofi și face picioarele să arate frumos.”, a declarat Lagerfeld.

Two-tone shoes sunt acum într-o varietate de siluete, cum ar fi: sandale, cizme, pantofi oxford, espadrille și balerini. Pantoful bicolor s-a dovedit a fi un clasic, un obiect de cult, despre care Coco Chanel spunea că, “o femeie cu pantofi buni nu este niciodată urâtă”.