Nu este o rochie, este un slip dress!

În spiritul modei actuale se face extrem de simțită estetica anilor ’90, în timp ce rochia furou sau tip lenjerie, se bucură din nou de atenția designer-ilor cât și de cea a împătimitelor modei.

Preferată de Marie Antoinette la sfârșitul secolului al XVIII-lea cât și de starurile perioadei glamourului hollywood-ian, slip dress-ul atinge un statut iconic abia în anii ’90 datorită vedetelor, precum: Naomi Campbell, Madonna, Sofia Coppola sau Courtney Love.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Design-ul rochiei a plecat de la Madeleine Vionnet, inventatoarea croitului pe bie, însă, în anii 90, designer-ul Calvin Klein este protagonistul care a făcut din șarmul acestei rochii, un statement în modă. Deasemenea, trebuie subliniată și contribuția adusă de celebra manechină, Kate Moss. Modelul care a făcut din slip dress un power-look adorat și preluat de majoritatea femeilor.

Așadar, Calvin Klein a dat startul, în timp ce Helmut Lang, Galliano, Dior, Givenchy sau Dris Van Noten au continuat cu propriile lor variante de siluete învăluite în mătase.

De-a lungul timpului, rochia furou a fost desenată cu bretele subțiri, cu inserții din dantelă, cu șlițuri provocatoare sau prezentată în printuri stylish. S-a descoperit că acest articol are un potențial uriaș, cu multe fațete, care poate împrumuta din spiritul celei care o îmbracă.

De exemplu, în 1995, Madonna exalta în latura sa provocatoare, Lady D se bucura de libertatea reînnoită de după divorț, în timp ce  generația grunge a adoptat rochia furou datorită Winonei Ryder și a lui Courtney Love.

Rochia tip lenjerie sau simbolul suprem al feminității este despre dezvăluire și disimulare, despre fragilitate și putere, un joc despre clasic și modern, o definiție sublimă a femeii.