Nu sunt pantofi, sunt Louboutin!

Povestea din spatele celebrilor pantofi cu talpă roșie a început cu o simplă vizită la un muzeu din Paris. Când a intrat în muzeu, băiatul Christian Louboutin a observat un semn care interzicea accesul în sală persoanelor care purtau pantofi cu toc. Imaginea grafică a pantofilor de pe panou i-a rămas întipărită în memorie, iar în scurt timp caietele de școală s-au transformat în carnete cu schițe.

În anii ’90, Louboutin a reușit să lanseze prima linie de pantofi pentru femei, iar în 1993 povestea pantofului cu talpă roșie începe să prindă contur. În acel an, Louboutin lucra la o pareche de pantofi inspirată din lucrarea celebrului pictor Andy Warhol, intitulată „Flowers”. În timp ce privea prototipul, designer-ul a realizat că modelul său de pantofi nu se ridica la nivelul dorinței creatoare. La momentul acela, Sarah, una dintre asistentele sale își făcea unghiile cu ojă roșie. Louboutin i-a luat sticluța cu ojă și a pictat partea inferioară a pantofilor. Așa a apărut prima talpă rosie, transformată ulterior în semnătura designer-ului, care ani mai târziu a atins un statut totemic în lumea modei. A ales roșu pentru că este o culoare captivantă, memorabilă și pasională.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Louboutin a lansat chiar și o ojă ca tribut adus tălpii roșii. „Rouge Louboutin” este în același ton cromatic cu talpa celebrilor pantofi și vine într-o sticluță cu capac asemenea unui toc stiletto.

Pigalle, sau cu alte cuvinte, un vârf și un toc ascuțit, o talpă roșie și o suprafață din piele lăcuită, sunt componentele celui mai râvnit și celui mai bine vândut pantof din lume.

Designer-ul a spus: „Un pantof nu este doar un design, ci este o parte din limbajul trupului tău. Felul în care te vei mișca este dictat de pantofii tăi.” Cenușăreasa este chiar dovada că o pereche de pantofi îți poate schimba viața!