Nu sunt buline, sunt polka dots!

Elegante, jucăușe și atemporale, rochiile cu buline au captivat întotdeauna atenția fashionistelor. Au intrat pe scena modei încă de prin jurul anilor 1850, atunci când dansul polonez cunoscut sub denumirea de polka era foarte popular. Termenul „buline” provine de la cuvântul polonez „pułka”, care înseamnă „bulă”. Astfel, imprimeul a intrat în istorie sub denumirea de „polka dots” și a continuat să inspire de-a lungul timpului numeroși designeri din industria modei.

Există mai multe teorii despre cine a inventat acest grafism, dar este greu să se atribuie un singur nume. Cu toate acestea, unul dintre pionierii acestui tip de material a fost Lucien Lelong, un designer francez care a introdus bulinele în creațiile sale, în special în anii ’20. Supremația rochiilor cu buline a fost atinsă în anii ’50. Acest tip de articol vestimentar a devenit rapid simbolul stilului feminin din acea perioadă.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Farmecul estetic polka dots a fost propagat de starurile care au făcut din acest articol un icon al modei. Una dintre cele mai cunoscute rochii cu buline din istorie este cea purtată de Marilyn Monroe în fimul „The Seven Year Itch”din 1955. Patru ani mai tarziu, Sophia Loren adaugă în registrul polka dot dresses o alta piesă fabuloasă, cea purtată în filmul lui Sidney Lumet – That Kind of Woman. În anii ’90, Julia Roberts a sedus o generație întreagă cu rolul interpretat în filmul Pretty Woman. Printre look-urile de cult ale Vivianei, ne amintim și de rochia elegantă într-o nuanță de maro ciocolată cu buline albe, o rochie care și astăzi poate fi purtată la orice garden party. Acestea sunt doar câteva exemple de rochii care au devenit iconice în lumea modei și a culturii pop.

Dacă intenționezi să porți polka dot dresses, acestea sunt indicate mai mult femeilor care se bucură de un corp perfect. Dacă ai o siluetă mai generoasă trebuie să știi că ai de acordat o atenție în plus stylingului. Astfel, nu ezita să adaugi o notă chic și jucăușă garderobei tale cu o frumoasă rochie cu buline!