„Nu e design românesc, e despre tine!”

De-a lungul anilor, câțiva designeri români au reușit să-și facă simțită prezența pe scena internațională a modei. Nume precum: Maria Lucia Hohan, Andreea Bădală și Ioana Ciolacu au pus un pin important pe harta industriei fashion. De exemplu, în ultimii 10 ani, brand-ul Murmur al Andreei Bădală, a îmbrăcat unele dintre cele mai sonore nume din industria muzicii: Madonna, Beyoncé, Lady Gaga, Miley Cyrus, Ariana Grande și Katy Perry, pentru a menționa câteva. Creațiile designer-ului român au fost imortalizate în editoriale spectaculoase în reviste glossy, cum ar fi: Vogue, Elle, InStyle și Paper Magazine. Creațiile Mariei Lucia Hohan sunt în top pe lista stiliștilor care se ocupă de aparițiile starurilor de la Hollywood. Galdie Hawn, Jennifer Lopez, Stacy Keibler, Carolina Parsons și Natalie Morales au fost surprinse pe covorul roșu în ținute semnate MLH.

Ioana Ciolacu, prezentă pe Farfetch, site renumit pentru shopping high-end, încântă cu modele în tăieturi neașteptate, dar contemporane, cu un focus pe craftmanship, tayloring și sustenabilitate. Povești de succes sunt multe! Timpul este limitat și mă împiedică în a le menționa pe toate, dar tu, românule, ar trebui să le descoperi pentru a înțelege că și în țara ta sunt designeri care duc visul românesc departe, peste granițele acestei țări. O țară care nu este ca afară, dar cei din afară o văd așa cum tu de multe ori nu o vezi!

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CUM E VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
CÂT NE COSTĂ SĂ NE APĂRĂM
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE

Dacă e să mai iterez ceva, ar fi să aduc, și tu inclusiv, mulțumiri și aprecieri pionierilor, celor care au deschis drumul modei făcute ca la carte. Cei care ți-au desenat un vis, ca mai apoi să transformi visul în dorință și țel. Aportul Doinei Levintza este de netăgăduit, te-a surprins de multe ori cu magie și spectacol, în timp ce Janine, a demonstrat că se poate! Și ar mai fi ceva, înainte să dorești creațiile caselor mari de modă, uităt-te și la ce opțiuni ai aici, Acasă!