„Nu mă interesează să urmez trendurile. Îmi creez propriul drum și port ceea ce mă face să mă simt autentică și puternică.” – a declarat Róisín Murphy.

Cunoscută pentru cariera sa muzicală impresionantă atât ca parte din proiectul Moloko, cât și ca artista solo, Murphy este un exemplu de creativitate proiectată în avangardism. David Bowie, Grace Jones sau Raffaella Carrà sunt figurile iconice care au stat drept sursă de inspirație pentru Róisín Murphy. De la Bowie a preluat dragostea pentru teatralitate, în timp ce Grace Jones a inspirat-o să îmbrățișeze excentricitatea și să sfideze normele limitative ale modei. De asemenea, conceptul de estetică al anilor ’70 și ’80 este puternic infuzat în indentitatea lui Róisín.
 
Artista explorează frecvent tema androginiei, integrând elemente masculine în ținute feminine și invers. Acest joc cu identitățile de gen adaugă un plus de profunzime și complexitate stilului său. Fiecare apariție publică a lui Róisín este o adevărată reprezentare teatrală. Siluetele dramatice, capele voluminoase și machiajul intens sunt constante ale stilului său. Moda este o formă de auto-exprimare și o extensie a muzicii sale. Fiecare piesă vestimentară este curatoriată cu grijă pentru a completa și amplifica mesajele transmise prin arta sa muzicală.  Astfel, prin abordarea nonconformistă a inspirat mulți iubitori de modă, designeri și artiști în explorarea și acceptarea unicității prin asumarea riscurilor. Parteneriatele sale cu designeri de top au dus la creații spectaculoase, demonstrând potențialul nelimitat al colaborării dintre muzică și modă. Lasă-te și tu inspirat de un icon care vine spre tine cu un statement puternic, ascultă:

„Cred că moda ar trebui să fie amuzantă și lipsită de frică. Nu ar trebui să ne fie teamă să ne asumăm riscuri și să încercăm lucruri noi.”

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ