În SUA, proprietarii micilor magazine apelează la arme pentru a-și apăra afacerea. Protestele au generat un dezastru imens

  • Proprietarii micilor magazine din SUA apără afacerile cu arma în mână
  • Marile lanţuri preferă să pună lacătul pe magazine
  • Sute de locaţii au fost jefuite în timpul protestelor

În ţara celui de-al doilea amendament, Joe, proprietarul unui magazin de băuturi alcoolice din Santa Monica, e unul dintre americanii care a lansat o nouă modă.

Micii proprietari îşi apără afacerile cu arma în mână

În Minneapolis, locul în care au pornit protestele, s-au format miliţii înarmate cu puşti semi-automate care ţin la distanţă jefuitorii.

Marile lanţuri de magazine apelează la foşti soldaţi pentru pază sau închid pur şi simplu locaţiile.

Adidas a pus lacătul pe toate cele 230 de magazine din Statele Unite, iar lanţul Target a închis sau a scurtat programul la 200 de locaţii

În şapte zile de proteste, sute de magazine au fost jefuite în marile oraşe americane.

Reporter: Au spus ceva jefuitorii când v-au văzut înarmaţi?

Joe, proprietarul magazinului: Am avut parte de câteva comentarii, dar atât. După ce au văzut puştile AR-15 şi pistoalele de 9 mm şi-au spus că nu vor să aibă de-a face cu ele. A fost un lucru bun ca i-am avut alături pe clienţi şi pe prieteni.

„Tipii ăştia erau înarmaţi cu macete, în faţa geamurilor sparte, şi încercau să ţină jefuitorii la distanţă pentru că poliţiştii nu se puteau apropia. Înainte să existe poliţie, erau doar americani liberi. Aşa că, iată-ne!”, spune un bărbat înarmat.

„Am văzut oamenii intrând şi luând ce doreau, distrugand lucrurile doar de dragul de a le distruge. Este devastator să vezi aşa ceva”, spune John Lemp, proprietarul unui magazin jefuit.

Autorul articolului: Ștefan Ionescu