• Vânzările de lentile de contact au scăzut cu 70% în această perioadă
  • De teama infectării cu Covid-19, oamenii poartă mai mult ochelarii
  • Purtătorii de lentile de contact sunt mai predispuşi la infecţii oculare

Dacă eşti purtător de lentile de contact, poate te-ai întrebat dacă e sigur să le foloseşti în continuare zilele acestea. Specialişti din întreaga lume ne recomandă să nu ne atingem ochii pentru a evita infectarea cu coronavirus. Aşa că, vânzările pentru lentile de contact au scăzut drastic, iar oamenii au revenit la purtarea ochelarilor.

Daniela Uncuţă, octometrist: Am vorbit cu un important producător de lentile de contact care a spus că vânzările au scăzut cu 70% în această perioadă din păcate.

Medicii oftalmologi îţi spun că purtătorii de lentile de contact sunt mai predispuşi la infecţii. Cu toate acestea nu există o legătură între purtarea lentilelor de contact şi infectarea cu coronavirus.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Mihaela Simion, medic oftalmolog: Prin aplicarea lentilelor de contact pacientul este mult mai expus, pentru că odată el îşi pune mâna mult mai des pe ochi, dar la momentul de faţă studii care să arate prezenţa virusului pe lentila nu există.

Dacă porţi ochelari trebuie să ştii că şi ei trebuie deinfectaţi, însă nu folosi soluţii de dezinfectare prea puternice.

Sursa foto: Profimedia