Silviu Predoiu, fost director interimar la SIE, a vorbit, printre altele, la „ÎN SECURITATE”, despre cei 20 de ani de război în Afganistan.

Silviu Predoiu a explicat cum a fost posibilă o intervenție militară la o agresiune asimetrică, teroristă, dar a și criticat parada organizată la București, înainte de evacuarea civililor din Afganistan.

Suna toată lumea, inclusiv partenerul american, care era la fel de nedumerit ca toți ceilalți

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Silviu Predoiu:„M-a prins în birou. La timpul respectiv eram șeful unității de protecție contra teroristă din Serviciul de Informații Externe. Mai întâi m-a anunțat un subordonat: uitați-vă pe CNN, se întâmplă ceva. Nimeni nu știa exact ce se întâmplă. M-am uitat la fel de nedumerit ca probabil jumătate din glob, am apucat să văd în direct cel de-al doilea avion, care a intrat în turn și apoi a început nebunia: telefoanele. Toate lumea suna. Unde? La Direcția contra teroristă din SIE, pentru că evenimentul se petrecuse în Statele Unite.” 

Silviu Predoiu:„Suna toată lumea, inclusiv partenerul american a sunat, care era la fel de nedumerit ca toți ceilalți. Chiar îmi aduc aminte, am fost întrebat de omologul meu de la București: Știți ce s-a întâmplat? Ne puteți ajuta cu ceva? Nu înțeleg nimic, nu pot să iau legătura cu centrala. Deci situația era…Termenul corect este de confuzie, de perplexitate, de așteptare în gol. Nu știai ce aștepți. A durat un timp, apoi s-a constituit o celulă de criză la nivelul SIE și am intrat într-o rutină: solicitare de informații, au început să apară informații, în câteva zile am început să înțelegem ce s-a întâmplat.”