„InSecuritate”, 20 mai 2021. Invitat: David Saranga, ambasadorul Israelului la București

  • E.S. David Saranga: „Palestinienii nu sunt dușmanii noștri, Hamas este dușmanul nostru! Noi vrem să trăim în pace cu palestinienii, cu vecinii noștri”
  • E.S. David Saranga, despre „metroul” Hamas: „Am reușit să distrugem zeci de km de tunele sau de oraș subteran. Vorbim despre mai mult de 100 de km, construiți în ultimii șapte ani”
  • E.S. David Saranga: „Ce a făcut Israelul în 4 – 5 zile, acum șapte ani a făcut în două săptămâni. Și din acest motiv, eu cred că în câteva zile, lucrurile vor înceta”

Invitat în emisiunea „InSecuritate”, E.S. David Saranga, ambasador al Israelului în România, a vorbit despre situația din Israel, războiul cu Hamas și țintele din Fâșia Gaza, în a doua săptămână a operațiunii „Gardianul Zidurilor”. Ce speranțe de pace și de reală revenire la normalitate există, dar și care sunt singurele țări care pot ajuta concret la echilibrarea situației în zonă? O discuție necesară într-o perioadă în care ochii și urechile lumii se îndreaptă către negocieri diplomatice și decizii în consilii de securitate, la Ierusalim și la ONU.

Ce speranțe de pace și de reală revenire la normalitate există? Afli răspunsul de la E.S. David Saranga, ambasador al Israelului la București, invitat al ediției „InSecuritate” de joi seară.