• Cristian Diaconescu: Sistemul judiciar este o instituție de castă (…) este un anume tip de sistem, ca și cel de sănătate, cu reguli interne, cu oameni care între ei s-au condiționat de-a lungul vremii. Este foarte complicat să fii șeful administrativ al acestei caste. Președintele țării nu e șeful lor administrativ, nu-l percep ca atare, pentru că într-adevăr, mai importantă e propunerea ca numirea finală după ce a trecut și prin CSM. Problema este la propunere.
  • Cristian Diaconescu: Cei de la USRPLUS nu se vor maturiza pentru că fac un titlu de glorie din asta, nu știu cum se conduce o țară, nu au experiența conducerii la nivel local, acolo unde ei aproape nu există, motiv pentru care își închipuie că mesajul public ține loc de politică publică. AUR-ul la rândul său nu există la nivel local, iar radicalismul de expresie publică, e doar de văzut la televizor și eventual pe Facebook.
  • Cristian Diaconescu: În acest moment, evident, orice mare putere încearcă să joace, e natural. Și cum altfel, mai ales  în state de frontieră cum suntem noi,  decât încercând pe de o parte să-ți poziționezi nu pioni, cât parteneri, iar pe de altă parte, acolo unde vorbim de neprieteni, să maximizezi vulnerabilitățile pe care și le creează singuri. Un președinte poate fi și un asset, și o vulnerabilitate. Măcar interesul există pentru un anumit tip de președinte.

Sâmbătă, 11 septembrie, Cristian Diaconescu, președintele PMP, a intrat sub tirul întrebărilor și curiozității publicistului Ion Cristoiu.

Cum era ca judecător pe vremea lui Ceaușescu? Cât de important este ministrul Justiției într-un Guvern? De ce trenează desființarea SIIJ? Cine influențează politica externă a României? Sunt interesate cancelariile occidentale de alegerile prezidențiale românești din 2024? Care sunt cauzele actualei crize politice? Care sunt relațiile PMP cu PNL, AUR și USRPLUS? Există colaborări cu cele trei partide? Cine va suporta decontul retragerii SUA din Afganistan?

Sunt doar câteva din întrebările la care vei afla răspunsul în seara aceasta, la Interviurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT