• Adrian Marinescu: „Viața noastră de dinainte era cu o patologie complexă, mult mai interesantă, aveam cazuri. În momentul de față sunt doar cazuri de infecții SARS COV 2, avem niște lucruri clare, cosmonautul… nici relația cu pacientul nu mai e aceeași.
  • Adrian Marinescu: „Avem un tratament sigur pentru COVID și avem și protocol, dar nu avem nimic miraculos. Nu există așa ceva și oricum intervalul este foarte scurt. A avea ceva miraculos înseamnă a avea și dovada că el merge pentru o perioadă de timp.
  • Adrian Marinescu: „Accidentul a afectat, din păcate, imaginea institutului. Și eu personal și noi toți ne-am fi gândit că la institutul de vârf nu se întâmplă absolut nimic. În momentul în care am aflat în acea dimineață, nu-mi venea să cred. A fost un impact extrem de puternic.

Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase la Institutul Matei Balș din București, a intrat sub tirul întrebărilor și curiozității publicistului Ion Cristoiu.

Cum este viața unui medic în pandemie? Ce s-a schimbat în relația medic-pacient? Care sunt provocările îngrijirii și tratării unui bolnav de COVID 19? Când vom scăpa de pandemie și ce trebuie să știm despre vaccinare? Ce se întâmplă la Matei Balș după incendiu? De ce e nevoie de spitale noi pentru a preveni astfel de tragedii?

Sunt doar câteva din întrebările la care am aflat răspunsul la Interviurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI