„Interviurile lui Cristoiu”, 21 august 2021. Invitat: dr. ing. Gheorghe Vaida

  • Gheorghe Vaida: “Aici, România are o problemă, nu ne-am ocupat de pajiști, de pășuni și mai ales nu am sprijinit fermele aceste mici, familiale, crescătorii cu 5-20 de vaci”
  • Gheorghe Vaida: “Dacă m-ați întreba ce aș propune, vă spun de-acum. Eu mâine dimineață aș angaja la Departamentul de Zootehnie 50 de absolvenți, vârfuri”
  • Gheorghe Vaida: “Problema fundamentală a omenirii, care s-a pus în ultimii ani, încă de la 1987, printr-un raport al ONU, a fost această dezvoltare sustenabilă, să producem ce avem nevoie în prezent, dar să avem grijă și ca generațiile viitoare să aibă capacitatea de a-și produce pentru nevoile lor”

Sâmbătă, 21 august, dr. ing. Gheorghe Vaida, inspector de specialitate la Academia de Studii Agricole și Silvice (ASAS) din București, autorul cărții Orientări și provocări actuale privind dezvoltarea zootehniei românești în context european, intră sub tirul întrebărilor și curiozității publicistului Ion Cristoiu.

Cine este Gheorghe Vaida? Care sunt problemele zootehniei românești? Cum s-a ajuns aici? Ce soluții propune pentru rezolvarea lor? Ce înseamnă Green Deal în zootehnie? Ce se va întâmpla cu zootehnia convențională? Cât de importantă este siguranța alimentară? Ce măsuri trebuie luate în situații de criză pentru asigurarea siguranței alimentare?