• Aurelian Ștefan: Dacă îți iei pisică și nu ești acasă, pisica se va descurca. Dacă îți iei câine și nu ești acasă, câinele va suferi. Pisica își face de lucru. Se uită la televizor – mai nou trebuie să lăsăm televizorul deschis când plecăm de acasă – și se distrează, își umple timpul.
  • Aurelian Ștefan: Există o inegalitate a stăpânilor. Animalele nu se pot trata singure. Aparținătorul, că trebuie să eliminăm asta cu stăpânul, vine cu pacientul la doctor. Și doctorul e privat, care îi spune că îl costă 10 lei. Dacă nu are 10 lei, pleacă. Și animalul acela nu va primi tratament deoarece costă 10 lei pe care eu nu-i am.
  • Aurelian Ștefan: Studiile spun că o pereche de căței, în 7 ani, dacă sunt lăsați și liberi și fără niciun fel de influență, produc vreo 60.000 de alți căței. Cifra este enormă. Nu există case pentru atâta populație de căței. Și-atunci am spus așa: hai să prevenim pe de o parte nașterile nedorite, întâmplătoare și să și ajutăm animalele să fie mai sănătoase.

Sâmbătă, 26 iunie, dr. Aurelian Ștefan, medic veterinar și fondatorul primului spital social pentru animale din România – Homeless Animal Hospital – intră sub tirul întrebărilor și curiozității publicistului Ion Cristoiu.

Cine este dr. Aurelian Ștefan? Cum a pus bazele primului spital social pentru animale din România? Cine se poate adresa acestui spital? Cum se finanțează? Cum ne alegem animalul de companie? Care sunt animalele de companie preferate ale românilor? De ce trebuie să ne sterilizăm câinii și pisicile? De ce dorește înființarea unui Tribunal al Animalelor și o paradă a animalelor de companie în București? Ce ar însemna pentru România eliberarea câinilor din lanțuri? Ce așteptări au medicii veterinari de la statul român?

Sunt doar câteva din întrebările la care medicul Aurelian Ștefan a răspuns.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT