Elisabeta Lipă: Barca mică întotdeanua duce către succes barca mare. La antrenamente ești în barca mică. Niciodată nu faci cu aia mare, decît atunci când consideră antrenorul, înainte de competiție. Barca mică înseamnă ori simplu, ori dublu. Aici se fac selecțiile. Și-atunci dacă ai 6-7 dublouri, care înseamnă 14 fete și în barcă intră doar 8, bătălia este mare, cruntă pentru că fiecare vrea să obțină un loc în barcă.
Advertisment
Elisabeta Lipă: Eu vă spun că nu am simțit că a fost o ediție a jocurilor olimpice în care să simți spiritul olimpic și când ai terminat competiția să te duci să vizitezi, să faci poze, să te plimbi, să faci cumpărături pentru cei dragi. La această ediție, totul a fost exagerat. Exagerat, în ce sens? Trebuia să te înscrii într-o platformă și această platformă te urmărea peste tot.
Elisabeta Lipă: Această ediție a JO s-a desfășurat în România sub un anonimat total. În primul rând, nimeni nu ne-a întrebat dacă avem nevoie de ceva, dacă n-avem nevoie, dacă ne susțin, dacă avem nevoie de o vorbă bună, nu neapărat de bani. La începutul anului, bugetele au fost muult, muult mai mici față de bugetele anilor anteriori. Deci, am plecat cu stângul de la începutul anului.
Recomandări
Sâmbătă, 28 august, Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, a intrat sub tirul întrebărilor și curiozității publicistului Ion Cristoiu.
Cum se face selecția lotului olimpic de canotaj? Există frustrări după această selecție? Cât a durat pregătirea pentru Olimpiada de la Tokio și unde a avut loc? Cum au trăit sportivele prima olimpiadă în pandemie? S-au implicat autoritățile în susținerea lor? Ar fi trebuit să se țină Jocurile Olimpice de la Tokio sau nu? Care este soluția pentru rezolvarea disputelor pe Lacul Snagov?
Sunt doar câteva din întrebările la care ai aflat răspunsul în seara aceasta la Interviurile lui Cristoiu de la Aleph News.