• Cristi Puiu: Cred că războiul ăsta invizibil vine la pachet cu o serie de efecte secundare. Pe mine m-a surprins o chestie. Poziția artistului înainte era de contestatar, era subversivul de serviciu. Punea sub semnul întrebării establishmentul, absolut orice decizie care venea de sus era chestionată și acum, dintr-odată, artiștii sunt de partea puterii.
  • Cristi Puiu: Dragoș Bucur și Dorian Boguță au o școală de actorie și mi-au propus un atelier acolo la ei, la școală. Povestea a început în mai. Și am zis dacă facem lucrurile astea, haideți să facem nu doar o serie de cursuri despre arta actorului, să facem și un film. Dar cum să facem film, fără bani? Și-atunci am imaginat o taxă, banii să se ducă în film și dacă filmul va fi vândut, un procent să fie redistribuit.
  • Cristi Puiu: Fiecare poveste se petrece într-un alt decor. Spre exemplu, una dintre povești am filmat-o la noi acasă pentru că este o poveste care se petrece cumva la noi acasă. Este o poveste pe care am trăit-o de la distanță pentru că o prietenă foarte apropiată a născut în pandemie.

Sâmbătă, 7 august, regizorul și scenaristul Cristi Puiu a intrat sub tirul întrebărilor și curiozității publicistului Ion Cristoiu.

Cum a trecut regizorul Cristi Puiu prin pandemie? Ce spune despre pandemie și comportamentul autorităților? Ce a însemnat pandemia pentru cinematografie și care va fi soarta ei? Ce film pregătește Cristi Puiu? Care este tema acestui film și când va fi lansat? Ce spune regizorul despre relația sa cu actorii? Cum vede relația artiștilor cu statul în timpul pandemiei?

Sunt doar câteva din întrebările la care afli răspunsul la Interviurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI