Interviurile lui Cristoiu, 7 martie 2021. Invitat: Wargha Enayati

  • Wargha Enayati: Mă consider un cetățean al lumii pentru că chiar am suferit prin aceste mutări dintr-un loc într-altul. Când mergeam din Germania în Iran, copiii îmi ziceau Hitler, Hitler. În Germania, până în clasa a treia, niciun copil nu vorbea cu mine pentru că nu arătam ca ei, nu eram blond ca ei și în pauze mă băteau. Aici în România, de 37 de ani sunt aici, și tot nu sunt considerat român
  • Wargha Enayati: Am început să cumpăr apartamente, și după aceea case, le renovam și le vindeam. Până în 1995, când am început Centru Medical Unirea, astăzi Regina Maria, și timp de 20 de ani am crescut și lucrat acolo. După aceea am vândut în 2015 și de atunci am început un proiect nou. Sunt fondatorul Enayati Medical City, așa se numește acest proiect nou
  • Wargha Enayati: De-a lungul vieții mele am încercat să strâng tot ce găsesc despre Regina Maria. Am carnetul ei de conducere din 1912, cred, din Germania, până la picturi, scrisori de la diferite persoane, poze semnate de ea, obiecte ale ei. Deocamdată, multe sunt la mine acasă, dar odată cu proiectul acesta nou o să facem un separeu cu toate aceste obiecte. Un fel de muzeu.

Duminică, 7 martie, dr. Wargha Enayati, antreprenor în sănătate, fondatorul rețelei de clinici private Regina Maria, a intrat sub tirul întrebărilor și curiozității publicistului Ion Cristoiu.

Cine e Wargha Enayati? De ce a lăsat Germania pentru România? Cum a început primele afaceri? Ce religie practică și care sunt principiile acesteia? De ce este admiratorul Reginei Maria? Ce spune despre Raed Arafat? Dar despre privatizarea sistemului de sănătate din România? Care este cel mai nou proiect al său? Cum se împacă religia cu afacerile?

Sunt doar câteva din întrebările la care a răspunsul invitatul lui Ion Cristoiu.