Interviurile lui Cristoiu. Invitat: Nicolae Noica, 3 ianuarie 2020

  • Duminică, 3 ianuarie, Nicolae Noica, directorul Bibliotecii Academiei Române și fost ministru al Lucrărilor publice în guvernele CDR, a intrat sub tirul întrebărilor și curiozității publicistului Ion Cristoiu.
  • Nicolae Noica: Liberalii au o mare datorie și, dacă nu vor rezolva acest lucru, eu consider că e o situație foarte gravă. În București, în Piața Amzei, se găsesc Așezămintele Ion IC Brătianu. Este vorba de casa în care a locuit Ion IC Brătianu, între 1911 și 1927, până la moartea sa. El a stat aici cât a fost premier.
  • Nicolae Noica:  La un guvern de coaliție în primul rând trebuie să ai un premier bun care să știe să negocieze și să fie ferm. Am fost ministru în cele trei guverne CDR – Ciorbea, Radu Vasile și Mugur Isărescu.
  • Nicolae Noica: La Biblioteca Academiei sunt aproape 10.000 de monede de aur, de o valoare inestimabilă. Sunt manuscrise vechi, caietele lui Eminescu originale, biblii. De la donatori. Avem un tezaur formidabil. Mi s-a atras atenția că Ceaușescu, la sfatul unor oameni mai citiți, a spus să facă o evaluare ca atunci când fac un împrumut să gireze cu bunurile