Irina Rimes, ambasador onorific al Zilei Constantin Brâncuşi 2020: Am vizitat unele dintre lucrările domnului sculptor. Eu sunt mai mainstream.

Irina Rimes a fost desemnată ambasador onorific al Zilei Constantin Brâncuși 2020.

„Simpla prezență a ei înseamnă enorm pentru că ne adresăm unui public la care nu ar fi ajuns altfel acest eveniment”, a motivat ministrul Culturii alegerea.

Irina Rimes a declarat că intenționează să folosească instrumentele de social media pe care le are pentru a promova manifestările organizate cu această ocazie.

Eu sunt mai mainstream. De mică am știut de Coloana Infinitului și m-a fascinat. Am fost la Târgu Jiu, am vizitat unele dintre lucrările domnului sculptor.N-am avut mereu tangență foarte foarte mare cu cultura, cu cultura ne-contemporană pentru că am fost și eu copil, am crescut la țară.

În momentul când am început să-l descopăr pe Brâncuși, m-au fascinat lucrările lui că nu reprezentau neapărat cum se numesc. Se numește Poarta Sărutului, dar parcă nu înțelegeam de ce se numește așa”, a spus artista în conferința de presă organizată la Muzeul de Artă.

Criticul literar Alex Ştefănescu a comentat evenimentul şi în calitate de consilier al ministrului Culturii: „Nu vreau valori culturale de muzeu. Mă interesează cele care ajung la oameni”.