KisBis. Apropierea umană este un bestseller

Pentru a putea prezice un lucru, trebuie mai întâi să fii capabil să detectezi tipare repetitive. Cele mai multe eroine din romanele aflate pe lista New York Times a celor mai vândute cărți au douăzeci și opt de ani, iar cele mai multe scene de dragoste se întâmplă la jumătatea cărții.

Jodie Archer și Mattew Jockers s-au întâlnit la Standford și au început să lucreze la un algoritm care ar putea prezice cu o acuratețe de 80% dacă o carte de ficțiune are șanse sau nu să fie un best-seller. Rezultele muncii lor de pe parcursul a patru ani sunt prezentate în cartea The Bestseller Code/Codul unui Bestseller.

Fără implicarea algoritmilor de machine learning, analiza ar fi fost limitată, ținând cont de capacitatea determinată a unei ființe umane de a citi pe durata vieții.

Potrivit lui Archer și Jockers, tema legată de sex se regăsește în proporție de 0,001% în lista de besteller-uri analizate. Cum rămâne atunci cu succesul Fifty Shades of Grey? A vândut 125 de milioane de exemplare în primii 4 ani în ciuda sau poate datorită controverselor.

În realitate, tema preponderentă a cărții – conform algoritmului – este apropierea humană și aco-peră 20% din conținut, tema secundară este conversația intimă și acoperă 13% din conținut și a treia temă este comunicarea nonverbală, care acoperă 10%. Practic, aproape jumătate din carte este genul spicy romance (dragoste condimentată) care are în centru conexiunea emoțională din-tre cele două personaje, Anastasia și Christian.

Dacă ai o afacere sau lucrezi în domeniul conținutului de marketing, inspiră-te dinThe Bestseller Code pentru a genera materiale cu șansă mai mare de conversie:

  1. alege din temele cele mai răspândite și include-le în creațiile tale
  2. studiază ritmul perfect al narațiunii unor mari autori
  3. verifică fiecare virgulă și punct de exclamare
  4. folosește eroinele potrivite
  5. investește în instrumente de AI care să poată mina volume mari

Happy Valentine!