KisBis. Bunăstare sexuală și turism

Noțiunea de retreat în turism definește un concept aflat la intersecția turismului cu omniprezenta dezvoltare personală. Scopul unui retreat este vindecarea holistică, respectiv tratarea ființei ca un întreg, ținând cont de factori mentali și sociali și nu doar de simptomele de boală.

Dorința de a scăpa de stresul cotidian și a-l trata într-un retreat nu este un fenomen al modern-ismului. Băile publice romane și grecești din antichitate sunt primele locuri care au cultivat ideea de wellness – bunăstare.

Fast forward, Global Wellness Institute a estimat în 2022 că turismul global dedicat wellness-ului va ajunge la 1,3 trilioane de dolari în 2025, iar bunăstarea sexuală – sexual welnness – este sectorul cu cea mai rapidă creștere.
 
Un binecunoscut hotel aflat pe coasta vestică a Mexicului a lansat anul trecut o ofertă inedită: un re-treat pentru bunăstare sexuală/sexual welness retreat, o premieră în rândul segmentului de turism de lux. Sejurul este coordonat de un educator sexual care invită turiștii să își exploreze sexualitatea la nivel mental și fizic într-un aranjament intim, privat. Deopotrivă cuplurile și per-soanele singure sunt binevenite.

Un alt hotel de lux din Australia are angajat un sexolog care susține workshopuri pentru turiști.

Curentul wellness-ului sexual în turism este abia la început și vine în întâmpinarea dorințelor cli-enților de a profita de călătorii pentru a-și aprofunda înțelegerea legată de propriul corp, pro-pria minte și conexiunea dintre ele.

Dacă ai un business sau lucrezi în domeniul wellness-ului sau turismului, poți folosi acest trend în acest fel:

1. identifică sexologi acreditați și locuri recunoscute cu potențial pentru relaxare, cât mai conectate cu natura
2. schițează un chestionar pentru clienții existenți și potențiali pentru a identifica nevoile în acest sens
3. concepe un sexual wellness retreat și asociază-te cu branduri care activează în domeniul sănătății sexuale

Pariez că acest episod va inspira cele mai multe vizualizări:)