KisBis. Digitalizare și finanțare de Ziua Femeii

UN Women – Entitatea Națiunilor Unite pentru egalitatea de gen și emanciparea femeilor – este o agenție a Organizației Națiunilor Unite. Ea a fost creată în anul 2010 cu scopul de a promova egali-tatea și emanciparea femeilor peste tot în lume.

8 martie este Ziua Internațională a Femeii, un motiv de recunoaștere a realizărilor populației femi-nine în domeniile social, economic, cultural și politic.

În fiecare an, UN Women alege câte o temă pe care o dedică zilei de 8 martie și care reflectă un aspect de îmbunătățit în raport cu reprezentarea femeilor în societate.

Tema pentru anul 2023 este “DigitALL: Inovație și tehnologie pentru egalitatea de gen”.  Ac-cesul la tehnologie este un element esențial al vieții, de la comunicarea cu persoanele dragi la des-fășurarea activităților zilnice și accesarea viitoarelor locuri de muncă.

Un raport ONU estimează că 75% din locurile de muncă din 2050 vor fi legate de domenii STEM – Science.Technology.Engineering.Mathematics

Câștigătoare a două Grand Prix-uri la Festivalul de Creativitate Cannes Lions din 2022, campania Data Tienda/Magazinul de date a fost inițiată de o instituție financiară din Mexic, care promozează incluziunea financiară a femeilor cu venituri mici.

Campania a constat în crearea unei platforme – datatienda.mx – unde femeile fără istoric de creditare puteau oferi datele a 10 magazine care le-au acordat credit “pe caiet” pentru cumpărăturile făcute. Informațiile de pe caiet legate de valoarea cumpărăturilor și termenele de plată erau transformate în scor bancar la care puteau avea acces instituțiile financiare pentru a le acorda împrumuturi necesare dezvoltării micilor afaceri.

Ce ai putea face de Ziua Femeii dacă activezi în domeniul financiar?

• crează-ți propriul magazin de date referitor la femeile cu un statut vulnerabil
• inițiază parteneriate cu companii care angajează preponderent femei din această categorie
• dezvoltați împreună produse care să faciliteze accesul acestor femei la tehnologie și finanțare

Women just wanna have FUND$!