KisBis. Dragoste în vremea aplicațiilor

„Florentino Ariza, personajul principal din romanul Dragoste în vremea holerei a așteptat-o pe Fer-mina Daza, aleasa inimii lui, timp de cincizeci și unu de ani, nouă luni și patru zile. Chiar dacă povestea are loc acum mai bine de o sută de ani, Florentino nu a stat degeaba în tot acest timp, ci s-a ocupat de afaceri și a avut peste 600 de relații amoroase.

Anii 90 ameliorează semnificativ problema așteptării alesei sau alesului prin apariția primelor site-uri de dating/întâlniri amoroase, iar anii 2000 aduc diversificare ofertei prin adresarea unor segmen-te diferite de public.

Una din cele mai folosite aplicații este Bumble, care se remarcă prin faptul că femeile sunt cele care pot iniția o conversație în interval de douăzeci și patru de ore de la potrivire/match.

Fondatoarea și CEO-ul Bumble, Whitney Wolfe Herd, a fost anterior Vicepreședinte de marketing și Co-fondator al aplicației concurente Tinder, de unde a plecat în urma unui scandal de hărțuire sexuală. Acest lucru nu a oprit-o să lanseze Bumble, o aplicație care să fie mai atentă cu utiliza-torii femei, dându-le acestora posibilitatea să fie primele care iau legătura cu un potențial pretendent.

Pentru a nu limita utlizarea aplicației la dating, Bumble a lansat și variantele:
• Bumble BFF (pentru relații de prietenie) și
• Bumble Bizz (pentru network profesional)

Pe 24 februarie este sărbătoarea de Dragobete, un fel de echivalent românesc al Sfântului Valen-tin. Potrivit tradiției, fetele trebuie să se întâlnească cu persoane de sex masculin, altfel nu vor avea deloc parte de iubire de-a lungul întregului an, iar bărbații să se afle în relații cordiale cu persoanele de sex feminin.

Bumble oferă opțiuni simple gratuite, dar și variante complexe – contra cost, sub formă de abonament sau achiziție punctuală – pentru a duce tradiția la bun sfârșit, fie că vorbim de o întâlnire amoroasă, de prietenie sau de business. „