La finalul anului 2021, potrivit datelor ONRC, numărul femeilor acţionari sau asociaţi în firme româneşti deţinea o pondere de peste 37% din totalul de acţionari/asociaţi.

Într-un sondaj-studiu despre apetitul femeilor din România pentru antreprenoriat citat de Mediafax în noiembrie 2022, aproape 50% dintre respondente s-au declarat obosite, 40% copleșite și aproape 30% demotivate.

Luna martie este declarată luna femeilor. Pentru a aduce optimism, încredere și scalare ideilor lor de afaceri, femeile antreprenor ar putea primi un cadou.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Cea mai mare gală de premiere a proiectelor social media din România a avut pe lista de nominalizări de anul trecut la categoria Cea mai bună campanie de Influencer Marketing o inițiativă a unei platforme de livrare de mâncare.

Aceasta a oferit unui cunoscut blogger de food șansa de a produce una din cele mai cunoscute rețete de prăjituri ale sale într-o cantitate necesară cererii din șase orașe din țară. Prăjitura a fost disponibilă într-o singură zi, marcată individual pe platforma livratorului și livrată în condiții speciale de către acesta.

Inițiativa este un exemplu prin care un site de tip marketplace ajută un producător mic – în cazul de față de conținut – să ajungă la un public mai numeros printr-un produs care este materializarea obiectului său de activitate.

Dacă te afli printre cele 2.000 de firme mari care realizează peste 50% din cifra de afaceri totală din economie și unul din obiectivele tale este susținerea femeilor antreprenor, profită de luna martie și fii un un livrator al viselor cuiva mai mic.

Cum?

Identifică prin intermediul organizațiilor de profil sau al propriilor angajați acele femei antreprenor care oferă produse sau servicii în linie cu obiectul tău de activitate
Dedică-le pe parcursul unei zile, pe rând, un spațiu gratuit de promovare – de exemplu pe conturile tale de social media
Susține livrarea gratuită pentru clienții lor

Fii un Mecena al antreprenorilor femei!