Ziua de 1 martie sau Mărțișorul este un obicei specific zonei balcanice. În calendarul străvechi anul nou începea cu prima zi a lunii martie, ca un simbol al renașterii naturii. Tradiția îndemna băieții să împletească părul fetelor cu șnururi colorate și un bănuț, ca o chemare a belșugului și rodniciei pământului și a vieții.

Dintr-o mini amuletă cu două șnururi împletite roșu și alb, mărțișorul s-a transformat într-o varietate de daruri odată cu societatea de consum.

În același timp, societatea nu pare să se fi schimbat prea mult. Un studiu Cult Research din 2021 din România citat de Mediafax arată că 80% din respondenți consideră că femeia este cea care trebuie să se ocupe de treburile casnice.

Pentru că știm că schimbarea mentalităților este un proces de durată, putem începe precum în cal-endarul străvechi, cu o idee altfel de mărțișor.

Fără a renunța la tradiția amuletei, putem oferi femeilor timp printr-un serviciu de tip concierge care să compenseze o parte din treburile casnice pe care majoritatea le așteaptă de la ele.

Concierge sau asistent personal este un angajat al unui hotel sau al unei clădiri rezidențiale care întâmpină oaspeții și oferă diverse servicii logistice și administrative pentru clienți, respectiv re-zidenți. Aceste servicii pot fi: alimentarea cu combustibil a mașinii, colectarea hainelor de la curățătorie, programarea la medic, rezervarea unor bilete la spectacole și altele.

Ideea de a oferi angajaților servicii de tip concierge contra unei taxe modice a apărut anul trecut în SUA ca urmare a nevoii de îi atrage pe aceștia înapoi la birou.

Dacă ești în căutarea acelui mărțișor cu un twist, urmează acești pași:

• propune o lista de 10 servicii de tip concierge și supune-le la vot cu angajatele femei, dar și cu partenerele angajaților bărbați
• alege primele 3 cele mai populare și oferă-le gratuit timp de o săptămână în luna martie

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI