La o ciocolată caldă, cu fetele tinere, despre menstruație și despre sănătatea acestui proces. Andreea, căptușeala uterului sau endometrul se înlocuiește în fiecare lună. Tu trebuie să îți speli zilnic vulva, pentru că bacteriile pot da un miros urât lichidului când ajunge afară. Ovulul nefecundat nu iese odată cu scurgerea, se dizolvă la 12 ore după ce a părăsit ovarul. E făcut din proteine pe care corpul le reabsoarbe, de obicei din cavitatea abdominală.

Să știi că majoritatea femeilor nu au ovulație două sau mai multe luni pe an, chiar dacă au menstruație în fiecare lună. Menstruația nu dovedește neapărat că s-a produs o ovulație. Câteodată, femeile au ovulație, dar nu și menstruație.

Andreea, la început, menstruația poate fi neregulată. Trebuie să treacă 2-3 ani, poate chiar 4 până când se regularizează. La unele femei asta nu se întâmplă niciodată. Poți avea crampe și dureri menstruale din cauza nivelului scăzut de calciu și magneziu din corp. Ia o tabletă sau două de calciu și magneziu, o ceașcă de cacao cu lapte fiert, ceai sau cafea cu mult lapte. Căldura, calciul, magneziul și cofeina te vor face să te simți mai bine, Andreea! Și ai grijă ce mănânci. Lasă regimul! Mănâncă sănătos și echilibrat și fă sport. Și îți garantez că nu o să te îngrași. Și nici nu o să mai ai crampe menstruale.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Și tații de fete trebuie să se implice în viața lor în perioada pubertății. Dragi tătici, au nevoie de voi! Mai ales acum. Nu le abandonați! Dragi mămici, sper că ați învățat fetele cum să folosească absorbantele. Nu de alta, dar dacă le vine prima dată menstruația și le doare mai tare capul decât vaginul, s-ar putea să-și pună absorbantul pe frunte, crezând că o să îi absoarbă durerea mai mare. Nu-i glumă. Profa de sex a pățit-o!

Educația sexuală a copiilor începe cu educația sexuală a părinților!